De Amervallei

De Amervallei

Het gilde is op 27 maart 1983 opgericht onder de naam “De Amervallei” en telt momenteel bijna 130 leden. Het gilde heeft als hoofddoel het bevorderen en het behoud van het ambacht van het maken van bieren door amateurs.

Activiteiten

De beginnende bierbrouwer is van harte welkom bij de jaarlijkse brouwcursus.
Leden kunnen elkaar ontmoeten op de gezellige gilde avonden waar o.a. informatieve presentaties en bierproeverijen worden gehouden.
Elk jaar organiseren wij een leuke excursie gerelateerd aan het brouwen van bier.
De jaarlijkse BBQ is ook een aanrader!
Als lid heeft u toegang tot het gesloten deel van onze website en wordt u regelmatig geïnformeerd over de activiteiten d.m.v. de nieuwsbrief.

Cursus Bierbrouwen

Elk jaar in oktober/november organiseert het Bierbrouwersgilde De Amervallei een cursus bierbrouwen voor de beginnende bierbrouwer. Wij doen dit al sinds 1994 met veel plezier en succes.
Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan deze cursus. Na het afronden zult u in staat zijn uw eigen ambachtelijk gebrouwen bier zelf thuis te maken.

RTV utrecht film from Bierbrouwgilde de Amervallei on Vimeo.
Kijk op deze video van ongeveer 9 minuten om te zien hoe leuk het is om zelf je eigen bier te maken.
Het Amervallei gilde kan je daarbij helpen. Een gezellig gilde waar je veel ervaring kan opdoen om een lekker biertje te brouwen.

Nieuws

Code tegoedbon van € 10,-

Alle leden die in het vorige brouwjaar 2020-2021 contributie hebben betaald, hebben dit jaar reeds een korting van € 10 op de contributie voor … [verder lezen...] overCode tegoedbon van € 10,-

Uit de brouwketel van….

COOS VAN DER PEIJL De Amervallei heeft tussen de 130 en 140 leden. Iedereen heeft wel een aantal mede-gildeleden waar hij of zij meer van weet … [verder lezen...] overUit de brouwketel van….

De brouwopstelling

In deze nieuwsbrief introduceren we een nieuw vast onderdeel, wat we vervolgens als ‘bibliotheek’ willen gaan toevoegen op de website. We hopen dat … [verder lezen...] overDe brouwopstelling

Recent verschenen nieuwsartikelen

Categorieën